sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Äitiyden tähtihetket

Kun lapsi on pantannut kolme päivää kakkaansa ja saa vihdoin tyhjennettyä sen kerralla ei kiinteänä, ei vaipassa, ei kylpyhuoneessa, vaan todennäköisesti jonkunnäköiselle kankaalle - tai syöttötuoliin. Mayday, mayday!

Pieni pirpana on viimein oppinut nousemaan seisomaan(hurraa!) ja vetää alas finnmarin lasisen kynttilä astian, joka hajoaa lattialle ja kivet leviävät pitkin huonetta. Lapsi nauraa, sinä hermopanikoit. Miksi, miksi et siirtänyt sitä kattotasolle. 

On hellyyttävää katsoa kuinka lapsi tutkii kaappien aukenemismekanismia, kunnes juokset kaapista kaappiin laittamaan tavaroita takaisin sitä mukaa kun toinen tyhjentää niitä. Tyhjentäminen on huomattavasti kivempaa - ja nopeampaa. Harkitset liittymistä seuraan.

Kun tuleva Picassosi käyttää sohvaa tai seinää piirrosalustanaan. Onpahan varmistettu, että taiteen jäljet jäävät tulevalle ihmiskunnalle.

Siivoat lelut pois lattialta, jotta voit imuroida huoneen sinne kuulumattomista syntymäisillään olevista pölypalloista ja imurin kanssa palatessasi toteat lelujen olevan taas lattialla. Ainoa vaihtoehto on lukita lapsi pinnasänkyyn - tai kylpyhuoneeseen.

Kun lapsi on kipeä ja annat erehdyksessä särkylääkettä yöllä itkuiselle rakkaallesi, jonka ajattelit nukkuvan paremmin vieressäsi. Lopputulos on unista äitiä hakkaava alle vuodenikäinen. Painajainen. Lasket minuutteja aamuun.

Tai kun lapsesi herää kello 22 ja päättää jo alkaneiden yöunien olleenkin vain päiväunet. Otat taas minuutti laskimen käyttöösi.

Se oppi kiipeemään, siit on kiva levittää vehnäjauhot lattialle.

Asennat autuudella lapsilukkoja, jotka se neropatti oppii kuitenkin avaamaan. 

Lapsi rakastaa sua niin paljon, että haluaa olla sylissä kun tiskaat, peset pyykkejä, laitat ruokaa, imuroit tai pyyhit pölyjä, mutta ei silloin kun sylisi on vapaana lattiatasolla.

Lapsi saa hermoromahduksen.

Kun lapsesi haluaa katsoa lempielokuvansa. Lempikohdat. Ja kelaat autuaasti elokuvan parhaat palat viiteenkymmeneen kertaan tiivistäen samalla elokuvan viiden minuutin mittaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti